Zadkine en Albeda maken onderwijs extra aantrekkelijk

Rotterdam,
17 januari 2015
 

Dat een techniekopleiding vaak uitzicht biedt op een baan geldt ook voor de opleidingen mobiliteit van Zadkine en Albeda. Aan de Rotterdamse Nikkelstraat wordt duidelijk dat arbeidsmarktperspectief en aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven belangrijk zijn. Omdat de kans op een baan groot is wil Zadkine groeien met de mbo-opleidingen Personenauto’s, Mobiele Werktuigen en Bedrijfsauto’s.

Meer vraag naar goed opgeleide vakmensen
‘Wij kunnen extra studenten plaatsen omdat er perspectief is’, zegt Teamleider Bas Preesman. ‘Werkgevers in de sectoren mobiele werktuigen en bedrijfsauto’s geven aan dat er behoefte is aan meer goed opgeleide vakmensen. Dit betekent meer BBL-studenten. Bij Personenauto’s zien wij meer vraag naar afgestudeerden op niveau 3 en 4. Dit is een opleiding waarin veel aandacht is voor nieuwe en meer complexe autotechnieken. Ook bij deze techniekopleiding werken wij nauw samen met het Albeda College. Bij Personenauto’s gaan we kijken of we komend schooljaar met een extra klas kunnen starten.’ 

Toepassing 3D-printen 
Preesman geeft aan dat met de opleidingen Mobiele Werktuigen en Bedrijfsauto’s een groot gebied wordt verzorgd en dat de bedrijven in de regio meehelpen om het onderwijs zo goed mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe technieken en nieuwe leermiddelen. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe practicum hydrauliek waarvan tijdens de open dagen het eerste deel beschikbaar komt en waarin demonstraties plaatsvinden. Volgens Preesman is dat niet alleen belangrijk voor de aansluiting op de praktijk, maar ook om het onderwijs extra aantrekkelijk te maken. Dat geldt ook voor de bijzondere projecten waarmee studenten op niveau 4 bezig zijn, zoals een voertuig voor de Shell Eco Marathon en een onderzoek naar de toepassing van 3D-printen voor mobiliteit.

Een reactie plaatsen