Wereldhavendagen brengt de Rotterdamse haven naar scholen

Rotterdam,
16 juni 2020
 

De Wereldhavendagen 2020 gaat in verband met de uitbraak van het coronavirus niet door als publieksevenement. In plaats daarvan organiseert de Stichting Wereldhavendagen dit jaar een bijzonder en toegankelijk educatieprogramma voor het primair en voortgezet onderwijs. Onder de naam ‘De haven komt naar je toe!’ kunnen scholieren ontdekken wat de Rotterdamse haven te bieden heeft.

‘De haven komt naar je toe!’ is erop gericht om scholieren in het primair en voortgezet onderwijs op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de haven in al zijn facetten. Het educatieprogramma bestaat uit drie bijzondere en toegankelijke lesprogramma’s, die tot stand zijn gekomen in samenwerking met diverse partners van de Wereldhavendagen.
Zo is er een (online) lespakket dat een klas zelfstandig kan uitvoeren en kan er een gastles verzorgd worden door iemand die werkzaam is in de haven. Bij het lesprogramma ‘Havenbelevingen’ komt de haven letterlijk naar de scholen toe. Ter ondersteuning van het programma wordt er bijzonder havenmaterieel op het schoolplein geplaatst, zoals een duiktank of een inspectiewagen.

Al het moois dat de haven te bieden heeft

'Als scholieren dit jaar niet naar de Wereldhavendagen kunnen komen, komen wij naar de scholen toe,' zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. Het is belangrijk dat jongeren ook in deze tijd kennis kunnen maken met al het moois dat de Rotterdamse haven te bieden heeft. Volgend jaar hopen we de scholen gewoon weer op ons evenement te kunnen ontvangen, maar we zijn ook erg blij met dit educatieprogramma als sterke toevoeging aan ons jongerenaanbod.'

Invulling op maat

De exacte invulling van het educatieprogramma is afhankelijk van beschikbaarheid en wordt in overleg met de school bepaald. Alle programma’s worden mogelijk gemaakt door de partners van de Wereldhavendagen en zijn kosteloos. Het is voor klassen en scholen wel noodzakelijk om zich vooraf in te schrijven. Het educatieprogramma gaat van start op vrijdag 4 september 2020, maar klassen en scholen kunnen zich ook aanmelden voor een later moment. Meer informatie en mogelijkheden voor inschrijven zijn te vinden op www.wereldhavendagen.nl/educatie/.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt in verband met COVID-19 niet plaats als publieksevenement. Onder de naam 'Port Stories 2020' wordt op 4 en 5 september 2020 de Rotterdamse haven op diverse manieren in het zonnetje gezet. De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl

Een reactie plaatsen