Leerlijn Alfabetisering ISK en gratis aanbod trainingen

Rotterdam,
16 januari 2019
 

De Leerlijn Alfabetisering ISK geeft een overzicht van de taalvaardigheden die analfabete en andersalfabete leerlingen in de ISK moeten verwerven. Wat houdt de leerlijn in?

  • Voor alle taalvaardigheden zijn streefdoelen beschreven.

  • Voor de invulling van het onderwijsprogramma zijn er tips voor passende lesmaterialen te vinden.

  • Apart beschreven zijn de woorden die nodig zijn om een goede start te kunnen maken in de ISK: een startwoordenlijst van 100 woorden en een basiswoordenlijst van 600 woorden.

Deze leerlijn is ontwikkeld door het ITTA in samenwerking met een expertteam van Alfa ISK-docenten en Schoolinfo, in opdracht van de VO-raad.

Training wordt kosteloos aangeboden

In 2019 kunnen docenten in de ISK een training volgen in het gebruik van de leerlijn, de doelen, uit welke stappen en onderdelen een succesvol alfatraject bestaat en welke werkvormen en materialen daarbij passen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het werken aan spreek- en luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid. Daarbij is er aandacht voor hoe je snel van start gaat in de alfaklas, hoe je kunt differentiëren en hoe je leerlingen zelfstandig kunt leren werken. Het is een praktische training, waarin ruimte is voor het delen van ervaringen.

Er zijn twee studiemiddagen in de regio Den Haag/Rotterdam: dinsdag 12 maart en dinsdag 2 april, van 13.30 tot 17.00. 

Meer informatie en aanmelden voor de training vind je op de website van ITTA.

Een reactie plaatsen