Albeda-studenten maken een vuist tegen kindermishandeling

Rotterdam,
8 november 2016
 

Studenten van het Albeda College in Rotterdam organiseren op dinsdag 15 november een grote Kinderrechtenconferentie op de Erasmus Universiteit en lopen op woensdag 16 november een mars door Rotterdam met aansluitend een debatmanifestatie. Jongeren laten deze twee dagen zien dat zij het overtreden van kinderrechten niet accepteren. Ze denken na over oplossingen om kindermishandeling tegen te gaan en willen daaraan actief bijdragen.

STRONG
Dit project, genaamd STRONG (Supporting The Rights of New Generations) maakt onderdeel uit van de Week tegen Kindermishandeling. De week is een maatschappelijk appel om elke vorm van kindermishandeling te voorkomen of te stoppen. Deze twee dagen worden georganiseerd door de Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind (STERK) in samenwerking met het Albeda College, Debatcentrum Arminius en de Erasmus Universiteit.

MBO Kinderrechtenconferentie
In samenwerking met de Erasmus Universiteit organiseren de studenten van het Albeda College op dinsdag 15 november de STRONG MBO Kinderrechtenconferentie voor circa 900 laatstejaars MBO studenten (17-25 jaar) uit heel Nederland. Met de conferentie wordt een brug geslagen tussen studenten van agogische opleidingen, de wetenschap en beroepskrachten. Studenten en professionals worden aangezet tot nadenken over kinderrechten en krijgen handvatten om in de beroepspraktijk rechten van kinderen te bewaken. Verschillende hoogleraren zullen spreken en er worden diverse workshops gegeven door professionals en (ervarings)deskundigen. Eén van de workshops wordt gegeven door de Rotterdamse columniste Carrie.

Estafettemars en debatmanifestatie
Op woensdag 16 november geeft Hugo de Jonge, wethouder Jeugdzaken, om 13.00 uur het startsein voor de Estafettemars vanaf het Schouwburgplein in Rotterdam. Bij deze gelegenheid wordt op het plein de tijdelijke kunstinstallatie ‘Small Victims, Large Numbers’ van Power of Art House geopend. Anne Mieke Zwaneveld, de gemeentelijk ombudsman van Rotterdam, zal spreken bij de opening en samen met ruim 300 Albeda-studenten, docenten en belangstellenden meelopen in deze achtste editie van de mars voor de Rechten van het Kind. De mars eindigt bij Debatcentrum Arminius.Om 14.00 uur opent journaliste Willemijn de Koning (ex-FunX) de debatmanifestatie in Arminius, Museumpark 3. De panelleden zijn o.a. Tanja Jadnanansing (2de kamerlid PvdA, portefeuille MBO), Andrea Kolijn (Meldindex SISA van de gemeente Rotterdam), Nadia Kadhim (ervaringsdeskundige, student recht bij Unicef in Genève), Peter van der Linden (lid van de landelijke taskforce Kindermishandeling). Het programma wordt muzikaal omlijst door jonge talentvolle artiesten en eindigt rond 15.30 uur.

Het volledige programma van de conferentie vindt u op: www.albeda.nl/strong en www.rechtenvanhetkind.com

 Zie ook: www.weektegenkindermishandeling.nl

Een reactie plaatsen