Albeda organiseert derde jaarlijkse Goede Doelen Dag

Rotterdam,
15 oktober 2019
 

Op donderdag 17 oktober vindt voor de derde keer de jaarlijkse Goede Doelen Dag van Albeda plaats. Albeda maakt zich op deze dag extra sterk voor haar maatschappelijke taak doordat medewerkers en studenten zich actief inzetten voor uiteenlopende goede doelen.

Op die manier wordt de verbinding gezocht met uiteenlopende groepen uit de samenleving, zoals kinderen, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, nieuwkomers, verslaafden, zieken en daklozen. Studenten en medewerkers maken zo kennis met doelgroepen die ze niet iedere dag tegenkomen.

Albeda Goede doelen dag 2019

1000 studenten aan de slag

Zo’n 1.000 Albedastudenten zullen donderdag aan de slag gaan bij diverse organisaties in de regio Rijnmond, waaronder het Leger des Heils, het Sophia Kinderziekenhuis, Humanitas en de Voedselbank. Samen met hun docenten en begeleiders nemen de studenten deel aan activiteiten als bingoën met ouderen, lunchen met dak- of thuislozen, kleding en speelgoed inzamelen voor achtergestelde kinderen, pannenkoeken bakken en nog veel meer. Net als vorig jaar belooft het weer een mooie dag te worden.

Nieuwe traditie

De Goede Doelen Dag bij Albeda is in 2017 in het leven geroepen ter ere van het vijfentwintigjarige bestaan van Albeda. Sindsdien is deze dag een vaste traditie geworden. Bij Albeda vinden we het belangrijk om studenten niet alleen voor te bereiden op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding, maar om hen ook te begeleiden naar een volwaardige deelname aan de maatschappij. Maatschappelijke betrokkenheid vinden we daar een belangrijk onderdeel van.

Een reactie plaatsen