Albeda mode-studenten showen eigen creaties in Maassilo

Rotterdam,
4 juli 2017
 

Vandaag vindt in de grote zaal van de Maassilo in Rotterdam de jaarlijkse modeshow plaats van de opleiding Mode van het Albeda College. Studenten van alle niveaus laten zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gemaakt hebben. De studenten Specialist Mode/Maatkleding tonen hun mini-collectie. Tijdens de modeshow wordt door één van onze externe beoordeelaars de winnaar bekend gemaakt voor de meest creatieve mini-collectie. Bijzonder dit jaar is dat de studenten Junior Stylist de visual performance verzorgen.

Samenwerking

De modeshow is voor de studenten de afsluiting van het schooljaar. Aan de show werken ook studenten van andere opleidingen mee. Zo verzorgen studenten van de opleidingen Kappen en Schoonheidsverzorging het haar en de make-up van de modellen. Een dj van de opleiding Muzikant/Producer verzorgt de muziek. Tijdens de modeshow vindt ook de diplomering plaats en worden nieuwe producten van Het Atelier geshowd. Het Atelier is een intern bedrijf van het Albeda College, waarin studenten in opdracht van een klant werken aan stukken, of items voor de verkoop. Het Atelier wordt gerund door studenten die hier technieken toepassen die geleerd zijn tijdens de praktijklessen.

Albeda Mode

De afdeling Mode van het Albeda College biedt opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4. Studenten met een passie voor mode leren patroontekenen en kleding maken. Het maken van patronen en het naaitechnisch verwerken en bewerken van textiel is een belangrijke schakel in het proces van kledingproductie. Het doel is om mooie producten voor de klant te maken. Studenten moeten dan ook creatief en modebewust zijn, gevoel voor kwaliteit hebben en beschikken over doorzettingsvermogen. Ook het komende schooljaar starten we met nieuwe groepen. Op dit moment is er voor niveau 2, 3 en 4 nog plek voor studenten die het een uitdaging vinden om aan de slag te gaan met patronen, stoffen en machines. 

Een reactie plaatsen