Albeda hijst de regenboogvlag op Coming Out Day

Rotterdam,
10 oktober 2019
 

Tijdens de week van Rotterdam Pride eind september liepen studenten en medewerkers van Albeda al de pride walk. En op 11 oktober, op Coming Out Day, wordt op alle locaties van Albeda de regenboogvlag gehezen.

Het college van bestuur van Albeda hijst om 8.30 uur op de locatie Weena 743 in Rotterdam de eerste vlag. Daarna lanceren wij Albeda Pride: een netwerk van collega’s en studenten uit de LHBTQi+ community.

Iedereen telt mee

Voor Albeda zijn organisaties en initiatieven zoals Rotterdam Pride en Coming Out Day heel belangrijk, omdat zij zich net als Albeda inzetten voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn ongeacht sekse, seksuele geaardheid, genderidentiteit, achtergrond of leeftijd. Albeda is een inclusieve school en iedereen telt mee.

Bewust maken van inclusieve samenleving

Inclusiviteit en diversiteit is een belangrijk onderwerp in bijvoorbeeld de loopbaan- en burgerschapslessen van Albeda. Binnen deze lessen willen wij onze studenten bewust maken van het grote belang van een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt. Daarom besteden wij veel aandacht aan communicatie en aan hoe je op een respectvolle manier met elkaar omgaat. De spil hierin is het verbinden van de werelden thuis, school, straat en toekomst.

Inclusiviteit als beleid

Inclusiviteit is dan ook sterk verankerd in ons onderwijsbeleid en in het HRM-beleid van Albeda. Samen met onze studenten en partners werken wij constant aan een veilige en sterke pedagische school waar iedereen welkom is!

Een reactie plaatsen