Kort nieuws uit het Rotterdamse onderwijs

Examenstudenten van het Hout- en Meubileringscollege sluiten normaal gesproken hun opleiding af door hun werk te presenteren tijdens de eindexamenexpo. Vanwege het coronavirus is er dit jaar geen fysieke expo, maar een online expo.

Ook dit jaar zijn er weer honderden aanmeldingen binnengekomen voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Per sector strijden 10 leraren om de titel Leraar van het Jaar 2021. Van Rotterdamse scholen komen er maar liefst 5 leraren in aanmerking voor deze titel.

Rotterdam ,
3 juli 2020

De eerste exemplaren van het Jeugd Vakantiepaspoort zijn weer uitgedeeld! Op de Fatimaschool in Rotterdam-Schiebroek kwam reismaatje Luie Aart langs met een gloednieuwe editie – de 35e alweer!

Op dinsdag 30 juni zal de voorzitter van het college van bestuur, de heer Ron Kooren samen met een studente van Albeda, een krans leggen bij het slavernijmonument in het Lloydkwartier in Rotterdam.

Op 25 juni 2020 ondertekenden de directieleden van Norlandia Kinderopvang, Heleen Fischmann, en Edith Wortel van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk, een samenwerkingsovereenkomst voor de leerwerkplaats bij Norlandia.

Albeda sluit zich vanaf 23 juni 2020 aan bij de Rotterdam Make It Happen merkalliantie.

Rotterdam ,
22 juni 2020

In samenwerking met het Zadkine College heeft Boijmans het speciale beroepenprogramma KUNST/WERK voor Mbo-studenten opgezet. Met ontmoetingen, masterclasses en tentoonstellingen worden Mbo’ers geënthousiasmeerd om naar het museum te kijken vanuit hun vakmanschap.

Rotterdam ,
22 juni 2020

Met je blote voeten springen in een modderplas, erin roeren met een stokje of de modder kneden tot een taartje. 29 juni 2020 is het ModderDag en staat het beleven van modder centraal.

De afgelopen maanden zijn veel excursies voor leerlingen geannuleerd door de coronacrisis. Nu op excursie gaan weer mogelijk is, Buzz010 dat graag stimuleren door 500 gratis busritten weg te geven tussen nu en 31 december 2020.

Pagina's