Artikelen in dit magazine:
‘Als ik een Kalasjnikov had, schoot ik alle joden dood.’ Hoe reageer je als docent op dit soort uitlatingen en hoe help je extremistische neigingen bij leerlingen voorkomen? Zoals in alle grote steden zoeken ook scholen in Rotterdam naar methoden.
Quotes om over na te denken...
Jaarlijks komen enkele honderden Rotterdamse leerlingen voor korte of langere tijd thuis te zitten. Duurt dit langer dan vier weken dan krijgt zo’n leerling de status thuiszitter.
Samen door hoepels kruipen, samen een bal in de lucht houden, aan de hand van je pa een schuine bank aflopen en kijken wie het hardst kan rennen. Samen sporten schept een band en het is ook nog eens hartstikke leuk en gezellig.
Welke vraag zou jij willen stellen aan een onderwijscollega?
Elke school heeft wel een aantal excellente leerlingen voor wie bijvoorbeeld een topklas nog geen uitdaging genoeg is. De Klipper in Berkel en Rodenrijs biedt deze leerlingen anderhalf uur per week extra opdrachten op maat.
Tom Kros - Directeur AZC school Beverwaard: ‘ Wij zijn de snelst groeiende school van Rotterdam’
Forse krimp van de kinderopvang en steeds hogere eisen voor pedagogisch medewerkers. Dé ingrediënten voor onrust op de arbeidsmarkt, want hoe behoud je je werk of vind je een andere baan als je niet voldoende gekwalificeerd bent?
Huisbezoeken vréten toch tijd? Zeker. Maar ze leveren ook veel goeds op. De Heldringschool voor sbo en Calvijn Juliana vertellen waarom zij hierin investeren.
Dit schooljaar is Rotterdam dé onderwijsstad van Nederland en daarmee het brandpunt van een scala aan activiteiten over en rond onderwijs.
Meester Mark graaft door - Mark van der Werf
De leraar die mijn leven veranderde - diverse auteurs
Zo ongeveer wanneer dit magazine verschijnt, viert Shelly Gainda-Ramautar haar vijfenzestigste verjaardag en het begin van haar pensioen. Kersvers uit Suriname aangekomen, startte zij in 1971 haar lange onderwijscarrière.
Een jaar geleden was wetenschap en techniek bij de Nieuwe Park Rozenburgschool nog een ondergeschoven kindje, maar in 2015-2016 begon het team te experimenteren. Directeur Cees Adriaansen: ‘Als je mensen vrij laat om zelf te ontdekken, ontstaat er opeens van alles.’
Houria en Mohammed bewonen met de rest van het gezin een maisonnette in Feijenoord.
