Rotterdam,
16 juli 2020

Alle onderwijssectoren in Rotterdam, van voorschool tot en met hoger onderwijs, hebben gezamenlijk heldere afspraken gemaakt over burgerschap in het manifest Scholen: veilige oefenplaats voor burgerschap.

Ook dit jaar zijn er weer honderden aanmeldingen binnengekomen voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Per sector strijden 10 leraren om de titel Leraar van het Jaar 2021. Van Rotterdamse scholen komen er maar liefst 5 leraren in aanmerking voor deze titel.

Rotterdam,
3 juli 2020

De eerste exemplaren van het Jeugd Vakantiepaspoort zijn weer uitgedeeld! Op de Fatimaschool in Rotterdam-Schiebroek kwam reismaatje Luie Aart langs met een gloednieuwe editie – de 35e alweer!

De

De gezamenlijke schoolbesturen uit Rotterdam krijgen van het Rijk 21,8 miljoen euro verdeeld over de komende 4 jaar, om het lerarentekort in het primair en speciaal onderwijs terug te dringen.

Rotterdam,
16 juni 2020

De afgelopen maanden zijn veel excursies voor leerlingen geannuleerd door de coronacrisis. Nu op excursie gaan weer mogelijk is, Buzz010 dat graag stimuleren door 500 gratis busritten weg te geven tussen nu en 31 december 2020.

KCR zet zich actief in voor cultuuronderwijs, onder andere door voor professionals digitale brainstormsessies te organiseren over het anderhalve meter cultuuronderwijs: koffiesessie, 4 uurtje cultuur of een pizzasessie.

Rotterdam,
14 mei 2020

Op 14 mei was het precies 80 jaar geleden dat Rotterdam werd gebombardeerd. Ook veel scholieren herdachten deze gebeurtenis.

Leerlingen van 't Landje lazen online gezamenlijk een gedicht voor.

Pagina's