Rotterdam,
16 juli 2020

Alle onderwijssectoren in Rotterdam, van voorschool tot en met hoger onderwijs, hebben gezamenlijk heldere afspraken gemaakt over burgerschap in het manifest Scholen: veilige oefenplaats voor burgerschap.

Ook dit jaar zijn er weer honderden aanmeldingen binnengekomen voor de Leraar van het Jaar-verkiezing. Per sector strijden 10 leraren om de titel Leraar van het Jaar 2021. Van Rotterdamse scholen komen er maar liefst 5 leraren in aanmerking voor deze titel.

De gezamenlijke schoolbesturen uit Rotterdam krijgen van het Rijk 21,8 miljoen euro verdeeld over de komende 4 jaar, om het lerarentekort in het primair en speciaal onderwijs terug te dringen.

De

KCR zet zich actief in voor cultuuronderwijs, onder andere door voor professionals digitale brainstormsessies te organiseren over het anderhalve meter cultuuronderwijs: koffiesessie, 4 uurtje cultuur of een pizzasessie.

Rotterdam,
3 juni 2020

Op donderdag 4 juni vieren geslaagde scholieren in heel Nederland het einde van hun middelbare schooltijd. Gemeente Rotterdam feliciteert de geslaagden en roept Rotterdammers op om – juist in deze bijzondere tijd – voor hen de vlag te hijsen.

Rotterdam,
19 mei 2020

De scholen zijn dicht, vrienden zijn niet welkom en iedereen blijft noodgedwongen thuis. Gelukkig betekent corona niet dat je geen steentje bij kunt dragen. Met maatschappelijke diensttijd (MDT) zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander, juist in coronatijd.

Rotterdam,
14 mei 2020

Op 14 mei was het precies 80 jaar geleden dat Rotterdam werd gebombardeerd. Ook veel scholieren herdachten deze gebeurtenis.

Leerlingen van 't Landje lazen online gezamenlijk een gedicht voor.

Pagina's