School en thuis

17 september 2019
 
Auteur: Mariëtte Lusse

Het boek School en thuis geeft mede vanuit toepassingsgericht onderzoek in de grootstedelijke context richting aan het verbinden van de leefwerelden tussen leerkracht en leerling. Het is gericht op een context waar verschillen tussen leerkrachten en ouders onderling groot zijn. De succesfactoren en uitdagingen helpen leerkrachten en schoolleiders om de samenwerking met ouders te verdiepen en te verbeteren.

De aanpak die in is boek wordt voorgesteld is gebaseerd op succesfactoren en gereedschappen uit internationaal en recent praktijkgericht onderzoek. Deze aanpak kan door ieder schoolteam en iedere individuele leerkracht eigen gemaakt worden - met of zonder externe procesbegeleider. Als je daadwerkelijk iets wilt veranderen in de samenwerking met ouders, passend bij jouw team en jouw schoolcontext, dan raad ik dit boek aan. Het is bruikbaar voor iedere onderwijsprofessional die werkt in een grootstedelijke context en die met een andere bril wil kijken naar zijn/haar eigen rol in de samenwerking met ouders.

Toen ik van Drenthe kwam werken in Rotterdam heb ik zelf moeten ontdekken hoe groot de verschillen waren tussen mijn eigen leefwereld en die van mijn leerlingen. Op de Pabo werd me daar niets over verteld. Ik wist niet dat ik zelf zo’n grote invloed kon hebben op gelijke ontwikkelingskansen van leerlingen door samen te werken met ouders aan het leren en ontwikkelen van leerlingen.


Recensent

Jacqueline Blaak werkt als freelance vraaggerichte veranderaar aan onderwijsgerelateerde vraagstukken. Vaak pioniert ze samen met de onderzoeksgroep Ouders in Rotterdam Zuid  van de Hogeschool Rotterdam aan het onderzoeken, leren en verbeteren van de leefwerelden thuis en op school.

School en thuis - Mariëtte Lusse

Lees hier meer over het boek. 

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent! Kijk hier voor het huidige aanbod.

 

Een reactie plaatsen