Leefwerelden van jongeren

4 december 2019
 
Auteur: Joke Hermes, Roel van Goor, Machteld de Jong

Dit studieboek is bedoeld voor (toekomstige) professionals die werken met jongeren. Er wordt uitgebreid ingegaan op o.a. invloed van gezin, cultuur en vriendschap. Er is door de auteurs uitvoerig onderzoek gedaan en de onderwerpen worden gedetailleerd beschreven. Dit gaat wat mij betreft ten koste van de leesbaarheid. Daarnaast leert het mij als ervaren docent weinig nieuws. Er wordt uitgebreid ingegaan op profielkeuzes en doorstroommogelijkheden. Als leerkracht of docent is dit mijns inziens informatie die bekend is. De auteurs gaan ook uitgebreid in op jongeren en media: een actueel onderwerp. Dit onderwerp ontwikkelt zich echter zo snel, voordat een boek gedrukt is, blijkt de geschreven informatie alweer achterhaald. De websites en influencers van 2016 zijn simpelweg anno 2019 niet meer actueel.

Al met al zie ik het boek meer als een naslagwerk en geschikter voor toekomstige professionals dan voor professionals die al werkzaam zijn in de branche. Mede dankzij de interessante digitaal beschikbare onderzoeksopdrachten is het interessant voor leerkrachten op pedagogiek- en lerarenopleidingen om met hun studenten mee aan de slag te gaan.


Recensent

Esther Erdtsieck-Blaaser is 20 jaar werkzaam als dramadocent en onderwijsspecialist op het gebied van leesbevordering in het PO en SBO. Ze schrijft artikelen voor onderwijsmagazines.

Leefwerelden van jongeren Joke Hermes, Roel van Goor, Machteld de Jong

Lees hier meer over het boek.

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent!

Kijk hier voor het huidige aanbod.

 

 

Een reactie plaatsen