Cijfers geven werkt niet

4 december 2019
 
Auteur: Dylan William

In het boek ‘Cijfers geven werkt niet’ wordt uitgelegd wat formatieve evaluatie is. Het is een evaluatie die ervoor zorgt dat de educatieve beslissingen van leraren, leerlingen en hun leeftijdsgenoten verbeteren. Leraren weten welke stof is blijven hangen en leerlingen weten beter waar ze staan in het leerproces. Om dit te bereiken zijn er vijf strategieën. Deze worden in het boek verder uitgewerkt. Bij elk onderdeel wordt eerst de achterliggende theoretische kennis aan de hand van onderzoeken gegeven, daarna volgen praktische voorbeelden van werkvormen.

Het boek is duidelijk en logisch opgebouwd. De theoretische verantwoording met heel veel namen vond ik best lastig om door te lezen. De praktische werkvormen zijn heel duidelijk en bruikbaar. Achterin het boek staat een hele lijst met werkvormen die in het boek worden beschreven. Zo zijn ze makkelijk terug te vinden.

Ik was wel eens bezig geweest om kinderen elkaar feedback te laten geven, maar vond het nog best lastig. Ik weet nu waarom. Ik was vergeten eerst met de kinderen samen de succescriteria te formuleren. Ik weet nu hoe dat ik aan moet pakken.


Recensent

Nanny de Backer is leerkracht op cbs Het Lichtpunt in Rhoon.

Cijfers geven werkt niet

Lees hier meer over het boek.

Wil jij een boek recenseren?

We hebben altijd boeken die liggen te wachten op een recensent!

Kijk hier voor het huidige aanbod.

Een reactie plaatsen