Op zoek naar een onderwijsboek? Hier vind je recensies van boeken die collega's lazen.

Wil jij zelf eens een recensie schrijven voor het ROM? Dat kan!
Bekijk het bericht op de Homepagina om te zien welke boeken er liggen te wachten op een recensent.

Auteur: René Kneyber

Een willekeurige docent in het voortgezet onderwijs van gereedschappen voorzien om ordeproblemen aan te pakken in zijn werkomgeving. Dat is wat schrijver René Kneyber met deze brochure wil bereiken.

Auteur: Ingrid van Essen

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het boek over communicatie. Ingrid van Vessen maakt op een duidelijke en niet belerende manier duidelijk dat het bij communicatie over veel meer gaat dan alleen praten en luisteren.

12 maart 2020
Auteur: Micael Hermansson

Ik heb het boek Grej of the day met veel plezier gelezen. Wat ik er vooral fijn aan vind, is dat het boek heel praktisch is en dat het je als leerkracht weinig extra tijd kost om een leuke kleine les te maken.

Auteur: Simone Sarphatie

Het boek Wat nou passend onderwijs?! is een aanrader voor wie op zoek is naar een praktisch boek met aanknopingspunten voor de ontwikkeling van duurzame en effectieve onderwijsarrangementen.

3 maart 2020
Auteur: Paul Bambrick-Santoyo (vertaald en bewerkt door Robert Jacobs en Swaan Smit)

Bliksemstart is een fijn hulpboek voor de startende leerkracht, de zij-instromer en een handig naslagwerk voor de ervaren leerkracht. Dit boek bestaat uit 5 fasen, beginnend bij de basis en werkend naar verfijnde technieken.

Auteur: Paula van Manen

In een prettig geschreven boek neemt Paula van Manen ons mee in het perspectief van de docent in een nieuw onderwijsconcept. Paula is docent in het mbo; in de praktijk heet dat leercoach en studieloopbaanbegeleider. Termen die horen bij het onderwijsconcept ‘gepersonaliseerd leren’.

21 januari 2020
Auteur: Claire Boonstra, Claudette de Graaf Bierbrauwer en Nanda Carstens

Het Onderwijsvragenboek is een boek dat aanzet tot nadenken over het onderwijssysteem. De schrijvers nemen je mee op reis. Deel 1 vertelt waar ons onderwijssysteem vandaan komt. Toen ik dit las kreeg ik ook het gevoel dat er iets moet veranderen.

Auteur: Ester Erdtsieck-Blaaser

Jij kan het ook! is een laagdrempelig boek met 24 zeer concrete lessen van onder- tot bovenbouw. Deze lessen zijn tot in detail uitgewerkt. Je kunt er direct mee aan de slag.

19 december 2019
Auteur: Hans Hoornstra, Wijnand van Lieshout

Woow dit boek is een echte aanrader! Het zorgt voor emoties als verwondering, herkenning, enthousiasme, blijdschap maar ook angst. Het geeft een andere kijk op de waarde van kennisoverdracht, digitalisering en onderwijs.

4 december 2019
Auteur: Joke Hermes, Roel van Goor, Machteld de Jong

Dit studieboek is bedoeld voor (toekomstige) professionals die werken met jongeren. Er wordt uitgebreid ingegaan op o.a. invloed van gezin, cultuur en vriendschap. Er is door de auteurs uitvoerig onderzoek gedaan en de onderwerpen worden gedetailleerd beschreven.

Pagina's