Op zoek naar een onderwijsboek? Hier vind je recensies van boeken die collega's lazen.

Wil jij zelf eens een recensie schrijven voor het ROM? Dat kan!
Bekijk het bericht op de Homepagina om te zien welke boeken er liggen te wachten op een recensent.

17 juli 2019
Auteur: Jan Bransen

In Gevormd of vervormd? stelt filosoof Jan Bransen dat het onderwijs leerlingen niet vormt, maar vervormt. Hoe kunnen we teruggaan naar de vormende functie van onderwijs?

Auteur: Mathieu Heemlaar

Het boek seksuele vorming en diversiteit valt zeker aan te raden aan toekomstige leraren. Met begeleiding van docenten kunnen er mooie lessen gecreëerd worden.

Auteur: Willemieke de Jong, Jan Bekker, Hans de Deckere, Dr. Lisette van der Poel en Ingrid Schoonewille

Het boek Belofte van de Jeugd?! Pedagogiek van de 21e eeuw bevat  de inhoud van lezingen, presentaties en workshops die gegeven zijn tijdens het congres van de Vereniging tot Bevordering van de Studie der Pedagogiek (VBSP) in het najaar van 2017.

Auteur: Sarah-Jayne Blakemore

Humeurig, onbetrouwbaar, gewelddadig: adolescenten worden vaak gestereotypeerd en vergruisd. Veelbekroond neurowetenschapper Blakemore is juist heel enthousiast over adolescenten.

Auteur: Frank Jongbloed

De titel van het boek geeft je de verwachting dat het een boekje is met hilarische verhalen, maar dat valt wel mee. Mogelijk verdwijnt de humor op het moment dat je het op papier zet en had je er gewoon bij moeten zijn om het als humor te ervaren.

Auteur: Walter Geerts en Martine Dijk

Directe instructie is hot! Waar we in de jaren 90 veel over ontdekkend leren hoorden, zien we nu langzaam een nieuwe interesse in directe instructie.

Auteur: Ria Goedhart

Samenleren op een superdiverse school is een aanrader voor elke juf of meester die te maken heeft met een groot aantal verschillende nationaliteiten en daarbij horende culturele normen en waarden. Het boek, bestaande uit twee delen, combineert de theorie met de praktijk.

Auteur: Ivo Mijland

‘En nu trainen’

Auteur: Ton van Haperen

Ton van Haperen kiest een confronterende, recht voor zijn raap-toon om zijn stellingname kracht bij te zetten: Het onderwijsbestel is door opvolgende beleidsmaatregelen in de afgelopen 25 jaar in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, waarin schoolbesturen ‘domme zetbazen van de politiek zijn...

Auteur: ARmazing

Max is net verhuisd. Het is vakantie en hij verveelt zich. Hij heeft geen vriendjes en tijdens de verhuizing zijn zijn knuffels zoekgeraakt. Dan krijgt hij een brief waarin staat dat Max op avontuur moet met een vliegtuig dat hij zelf moet bouwen met dozen.

Pagina's