Op zoek naar een onderwijsboek? Hier vind je recensies van boeken die collega's lazen.

Wil jij zelf eens een recensie schrijven voor het ROM? Dat kan!
Bekijk het bericht op de Homepagina om te zien welke boeken er liggen te wachten op een recensent.

Auteur: René van Kralingen

Didactiek en pedagogiek in het beroepsonderwijs is een praktisch boek bedoeld voor instructeurs, docenten en onderwijsassistenten werkzaam in het mbo.

Auteur: Bernadette Sanders

De titel van dit boek trok mijn aandacht, omdat ik dit jaar voor het eerst een leerling met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) in mijn brugklas heb. Daardoor zit ik best verlegen om praktische handelingsadviezen.

Auteur: Helma Brouwers

Het boek van Helma Brouwers is een compleet werk over de ontwikkeling van het jonge kind, waarin aandacht is voor alle aspecten die rondom het jonge kind van belang zijn.

Auteur: René Kneyber

Een willekeurige docent in het voortgezet onderwijs van gereedschappen voorzien om ordeproblemen aan te pakken in zijn werkomgeving. Dat is wat schrijver René Kneyber met deze brochure wil bereiken.

Auteur: Ingrid van Essen

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het boek over communicatie. Ingrid van Vessen maakt op een duidelijke en niet belerende manier duidelijk dat het bij communicatie over veel meer gaat dan alleen praten en luisteren.

12 maart 2020
Auteur: Micael Hermansson

Ik heb het boek Grej of the day met veel plezier gelezen. Wat ik er vooral fijn aan vind, is dat het boek heel praktisch is en dat het je als leerkracht weinig extra tijd kost om een leuke kleine les te maken.

Auteur: Simone Sarphatie

Het boek Wat nou passend onderwijs?! is een aanrader voor wie op zoek is naar een praktisch boek met aanknopingspunten voor de ontwikkeling van duurzame en effectieve onderwijsarrangementen.

3 maart 2020
Auteur: Paul Bambrick-Santoyo (vertaald en bewerkt door Robert Jacobs en Swaan Smit)

Bliksemstart is een fijn hulpboek voor de startende leerkracht, de zij-instromer en een handig naslagwerk voor de ervaren leerkracht. Dit boek bestaat uit 5 fasen, beginnend bij de basis en werkend naar verfijnde technieken.

Auteur: Paula van Manen

In een prettig geschreven boek neemt Paula van Manen ons mee in het perspectief van de docent in een nieuw onderwijsconcept. Paula is docent in het mbo; in de praktijk heet dat leercoach en studieloopbaanbegeleider. Termen die horen bij het onderwijsconcept ‘gepersonaliseerd leren’.

21 januari 2020
Auteur: Claire Boonstra, Claudette de Graaf Bierbrauwer en Nanda Carstens

Het Onderwijsvragenboek is een boek dat aanzet tot nadenken over het onderwijssysteem. De schrijvers nemen je mee op reis. Deel 1 vertelt waar ons onderwijssysteem vandaan komt. Toen ik dit las kreeg ik ook het gevoel dat er iets moet veranderen.

Pagina's