Lerarenteam van het jaar: OBS De Schalm

Door Sanne van der Most
, 16 oktober 2019

Leestijd: 4 minuten
 

Begin deze maand was het weer zo ver: de Verkiezing van de Rotterdamse Leerkracht van het Jaar. Ook viel er een prijs te winnen voor het beste lerarenteam. En die eer ging dit jaar naar het team van OBS De Schalm op Katendrecht. ROM peilde de reacties.

‘Fantastisch’, zegt Martine Geers (groep 1/2b) trots. ‘Maar ook écht verdiend. We zijn een goede afspiegeling van de samenleving en dat maakt ons team zo goed.’

Elkaar aanvullen

Haar collega Simone Ebben is het roerend met haar eens. ‘We zijn verschillende dynamieken die elkaar echt aanvullen.’ Eenheid en een gevoel van saamhorigheid. Voor juf Sandy Cheung van groep 3a heeft dat de doorslag gegeven. ‘Dat maakt ons team sterk en daar zijn we natuurlijk supertrots op.’

Heldere boodschap

Kortom, trots en blijdschap overheersen op OBS De Schalm. Maar ze hebben ook een boodschap. Want zou het niet veel eerlijker zijn om deze categorie uit te breiden? ‘Het team is eigenlijk veel groter dan alleen wij docenten. Juist de samenwerking tussen als leerkrachten, maar ook samen met het ondersteunend personeel, de ouders en de leerlingen maakt ons team zo goed’, zegt Ivar van den Dool, leerkracht van groep 4. ‘En daarom pleiten we ervoor dat de categorie aangepast wordt naar 'beste schoolteam van het jaar'’, vult collega Mark van Zoest (groep 5) aan.

Lerarenteam van het Jaar OBS De Schalm

Verkiezing Leraar van het Jaar

De Verkiezing van de Leraar van het Jaar is een initiatief van Onderwijs010 om onderwijs professionals in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor het beroep van leraar. In september kon iedereen stemmen op zijn favoriete pedagogisch medewerker, lerarenteam of leraar uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of het mbo. Een jury bestaande uit kinderen en onderwijsprofessionals koos uiteindelijk één winnaar per categorie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 4 oktober in De Kuip, maakte wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme de winnaars bekend.

 

foto: Sanne van der Most

Een reactie plaatsen