W&T Challenge 010 maakt basisscholen en BSO’s meer vertrouwd met wetenschap en technologie

Rotterdam,
14 november 2018
 

Stichting DOENK organiseert voor Rotterdamse basisscholen en BSO’s een wetenschap en technologie challenge. De bedoeling van de challege is dat kinderen van 4 t/m 12 jaar op een creatieve manier kennismaken met de wereld van wetenschap en technologie. En dat leerkrachten via de challenge vertrouwd raken met wetenschap en technologie in de klas.

Scholen en BSO’s die zich aanmelden om mee te doen aan de challenge krijgen in het voorjaar van 2019 opdrachten (challenges) die zij over een periode van drie maanden met de kinderen moeten uitvoeren. De challenge bestaat uit verschillende modules waaruit je als school/BSO kunt kiezen. Leerkrachten en groepsbegeleiders kunnen daarbij kiezen voor coaching on the job. Daarnaast zijn er meerdere inspiratiebijeenkomsten waar je als leerkracht/groepsbegeleider naartoe kunt.

De opdrachten zijn opgebouwd volgens de methode van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Tijdens de Grote Finale in Ahoy Rotterdam op 27 juni 2019, laten alle deelnemende teams zien hoe zij de uitdaging zijn aangegaan en wat het resultaat daarvan is.

De W&T Challenge 010 wordt georganiseerd in opdracht van het Rotterdams Techniek en Technologiepact.

Informatie en aanmelden

https://wtchallenge010.nl/

 

Een reactie plaatsen