Stichting voorziet Surinaamse scholen van 75 zeecontainers schoolspullen

Rotterdam ,
10 december 2015
 

De Rotterdamse stichting Schoolhulpproject Suriname heeft in bijna 10 jaar tijd 253 scholen in Suriname van goed meubilair voorzien. Daarnaast heeft de stichting voor meer dan 20.000 leerlingen setjes schoolspullen verzorgd en 3 computerlokalen ingericht.

Bezoek aan Suriname
In mei 2005 ging een groep van 14 Rotterdamse leerkrachten naar Suriname. Ze bezochten verschillende scholen en werden met de neus op de feiten gedrukt. Er ontbrak van alles, zoals leesboeken, reken- en taalmethodes, schriften en pennen. Maar ook tafels en stoelen voor de leerlingen en bureaus voor de leerkrachten. En er waren nauwelijks behoorlijke kasten.

Twee stichtingen
Terug in Nederland besloten de leerkrachten een inzameling te starten. Cees Verschoor van het Lees Hulp Project nam hiervoor het initiatief. In mei 2006 werden er twee stichtingen opgericht: de stichting Schoolhulpproject Suriname in Rotterdam en de stichting Scholen voor de scholen van Suriname in Paramaribo.

75 containers in 10 jaar
In eerste instantie was het streven om in 2 jaar tijd zoveel mogelijk ingezamelde spullen naar Suriname te verschepen. Gezien de aanhoudende vraag van de Surinaamse scholen zijn dat bijna 10 jaar geworden, waarin 75 zeecontainers allerlei benodigde materialen vervoerden.

Trots
Het bestuur van stichting Schoolhulpproject Suriname is trots. Dankzij sponsors van verschillende grootte en de vele vrijwilligers aan weerskanten van de Atlantische Oceaan is de stichting er in geslaagd om de Surinaamse scholen van materialen te voorzien. De Rotterdamse scholen, schoolbesturen en de gemeente Rotterdam hebben hier een wezenlijke bijdrage aangeleverd.

Ander bestuur
Vanaf 2016 gaat de stichting verder onder de naam School Hulp Suriname met een ander bestuur. Cees Verschoor blijft aan en blijft contactpersoon. De stichting richt zich op het inzamelen en verzenden van boeken, leermaterialen en speelgoed (geen meubilair meer). Als scholen een nieuwe methode aanschaffen voor lezen, taal of wereldoriëntatie kunnen ze contact opnemen met Cees Verschoor. Hij of een andere vrijwilliger komt de oude methode graag ophalen.

Een reactie plaatsen